ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΟ ΙΡΑΝ

 
 
Περσία... μια απέραντη, συναρπαστική χώρα με άγρια ομορφιά, που είδε το πέρασμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, του Τζένγκις Χαν, του Ταμερλάνου.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

1. ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ:   Ιράν
2. ΜΕΣΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ: Αεροπορικές μετακινήσεις (Οικονομική Θέση):  Qatar

3. ΔΙΑΜΟΝΗ: Ξενοδοχεία 4 & 5 αστέρων σύμφωνα με την τοπική κατηγοριοποίηση & διαβάθμιση.

4. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ:

Σάββατο, 28 Δεκεμβρίου:
Αθήνα-Τεχεράνη

♦ Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο της Αθήνας / Θεσσαλονίκης και αναχώρηση πτήσης για την Tεχεράνη, όπου θα φτάσουμε αργά το βράδυ.
♦ Μετά τη διαδικασία ελέγχου διαβατηρίων και παραλαβής αποσκευών, οδική μετάβαση στο ξενοδοχείο για check in και τακτοποίηση στα δωμάτια.
Κυριακή, 29 Δεκεμβρίου: Τεχεράνη
♦ Αν και η Τεχεράνη δεν είναι μια όμορφη πόλη, έχει να επιδείξει κορυφαία μουσεία, τα οποία και θα επισκεφθούμε: το Αρχαιολογικό μουσείο, που έχει εξαιρετικά εκθέματα, καθώς και το Μουσείο Κοσμημάτων. Ιδιαίτερο από κάθε άποψη, τόσο για το περιεχόμενο όσο και για την αρχιτεκτονική του, είναι και το Μουσείο Γυαλιών και Κεραμικών. Τα περισσότερα από τα εκθέματα είναι μοναδικά δείγματα αυθεντικής Περσικής κεραμικής που ενσωματώνουν επιρροές από την Ανατολή όσο και από τη Δύση. (Aνάλογα με την ημέρα γίνεται επίσκεψη στο παλάτι Golestan, ή στο παλάτι Niavaran).
♦ Διανυκτέρευση.  
Δευτέρα, 30 Δεκεμβρίου: Τεχεράνη-Ισφαχάν
♦ Πρωινή αναχώρηση για το μαγικό Ισφαχάν. Στη διαδρομή μας θα κάνουμε μια στάση στην Κομ, ιερότερη πόλη του Ιράν, όπου είναι θαμμένος ο περίφημος Αγιατολάχ Χομέϊνι. (Θα προσπαθήσουμε να φτάσουμε μέχρι τον περίβολο της ιερής πλατείας, χωρίς να είναι σίγουρο ότι θα το καταφέρουμε, λόγω των ειδικών συνθηκών που επικρατούν εκεί). Συνεχίζουμε για το Kasan, μια κλασική περσική πόλη με τεμένη, μεντρεσέδες και τον τάφο του βασιλιά Abbas I. Ακολουθεί το χωριό Abyaneh, από τα ωραιότερα της χώρας, με χαρακτηριστικά σπίτια που έχουν ένα ιδιαίτερο κοκκινωπό χρώμα. Συνεχίζουμε για το Ισφαχάν, μια από τις ωραιότερες πόλεις του Ισλαμικού κόσμου.
♦ Άφιξη και τακτοποίηση στα δωμάτια.
♦ Διανυκτέρευση.
Τρίτη, 31 Δεκεμβρίου: Ισφαχάν
♦ Πρωινή ξενάγηση του υπέροχου Ισφαχάν: θα δούμε την διάσημη Πλατεία Naqsh-e-Jahan και τα τεμένη Lotfollah και Ιmam. Υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος για βόλτα, ή για ψώνια στο πλούσιο παζάρι της πόλης, που έχει απίστευτη ποικιλία κοσμημάτων και έργων τέχνης από όλη τη Μέση Ανατολή.
♦ Διανυκτέρευση.  
Τετάρτη, 1 Ιανουαρίου: Ισφαχάν
♦ Πρωινή επίσκεψη στους δαιδαλώδεις διαδρόμους και τα αμέτρητα δωμάτια του εξαώροφου Παλατιού Ali Ghapu και στο Παλάτι των 40 κιόνων με την περίτεχνη διακόσμηση και την έκθεση από κοσμήματα, όπλα και πανάρχαια Κοράνια μοναδικής αξίας. Θα θαυμάσουμε τις μεσαιωνικές γέφυρες στον ποταμό Zayande Rud  που ακόμη χρησιμοποιούνται από τα καραβάνια για την μεταφορά εμπορευμάτων. Επίσκεψη στο παλάτι Hasht-Behesht, στον Αρμενικό καθεδρικό ναό Vank και στο τέμενος της Παρασκευής. Απόγευμα ελεύθερο για βόλτες, ή τσάι σε ένα από τα παραδοσιακά καφενεία της μεσαιωνικής πόλης.
♦ Διανυκτέρευση.  
Πέμπτη, 2 Ιανουαρίου: Ισφαχάν-Γιαζντ
Αναχώρηση για το Yazd στο κεντρικό Ιράν, πανάρχαια πόλη και κέντρο του Ζωροαστρισμού.
Άφιξη και ξενάγηση της πόλης: θα επισκεφτούμε τον Πύργο της Σιωπής, το μουσείο νερού, την πλατεία Amir Chakhmaq και το παζάρι, το τέμενος της Παρασκευής, το Ζωροαστρικό ναό Ateshkande με την άσβεστη φλόγα και την φυλακή που λέγεται ότι κατασκεύασε ο Μέγας Αλέξανδρος.
♦ Διανυκτέρευση.  
Παρασκευή, 3 Ιανουαρίου: Γιαζντ-Σιράζ
♦ Πρωινή αναχώρηση για το Σιράζ.
♦ Καθ’ οδόν θα επισκεφτούμε τις Πασαργάδες, πρωτεύουσα του Κύρου, όπου το πιο ενδιαφέρον, καλοδιατηρημένο μνημείο είναι ο τάφος του βασιλιά. Θα συνεχίσουμε την διαδρομή μας μέσα από τις στέπες του Περσικού Οροπεδίου διάσπαρτο με ξεχασμένα χωριά, που ο τρόπος ζωής δεν έχει αλλάξει εδώ και αιώνες.
♦ Άφιξη στο Σιράζ, μια από τις ωραιότερες περσικές πόλεις, στα νότια της χώρας.
♦ Διανυκτέρευση.  
Σαββάτο, 4 Ιανουαρίου: Σιράζ
♦ Πρωινή εκδρομή στη μοναδική Περσέπολη, έναν από τους σπουδαιότερους αρχαιολογικούς χώρους του πλανήτη. Μεταξύ των άλλων θα δούμε την Πύλη και το παλάτι του Ξέρξη, τα παλάτια του Δαρείου και του Αρταξέρξη, το παλάτι των 100 κιόνων. Θα επισκεφθούμε επίσης τον αρχαιολογικό χώρο του Naks-e-Rustam με τους τάφους των Περσών βασιλέων.
♦ Επιστροφή στο Σιράζ.
♦ Διανυκτέρευση.  
Κυριακή, 5 Ιανουαρίου: Σιράζ
♦ Στην πρωινή μας βόλτα, θα δούμε εξωτερικά το εντυπωσιακό Μαυσωλείο Shah Cheragh. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στον τάφο του Σααντί, μεγάλου Πέρση ποιητή του 13ου αιώνα και του Χαφέζ, λυρικού ποιητή και μυστικιστή που έζησε την εποχή των Μογγόλων ηγεμόνων, καθώς και του παζαριού Vakil. Υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος για τις τελευταίες βόλτες και αγορές στην Περσία.
♦ Διανυκτέρευση.  
Δευτέρα, 6 Ιανουαρίου: Σιράζ-Αθήνα
♦ Check out και πολύ πρωινή αναχώρηση για το αεροδρόμιο.
♦ Πτήση επιστροφής για Αθήνα/Θεσσαλονίκη μέσω Ντόχα.

5. ΚΟΣΤΟΣ ΠΑΚΕΤΟΥ:
♦ Κόστος πακέτου κατ’άτομο σε δίκλινο:  € 1.380 + Φόροι αεροδρομίων/Επίναυλος καυσίμων που ισχύουν στις 10 Δεκεμβρίου 2013.
♦ Κόστος πακέτου σε μονόκλινο: € 1.650 + Φόροι αεροδρομίων/Επίναυλος καυσίμων που ισχύουν στις 10 Δεκεμβρίου 2013.

Οι φόροι αεροδρομίων & ο επίναυλος καυσίμων οριστικοποιούνται 10 ημέρες πριν την αναχώρηση.

6. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:   μέχρι 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2013.

Για να είναι έγκαιρη και έγκυρη οποιαδήποτε συμμετοχή η κράτηση θέσεως, πρέπει να συνοδεύεται από την ανάλογη προκαταβολή. Η καταβολή της προκαταβολής ανέρχεται στο 50% της συνολικής τιμής του ταξιδιού. Η τελική εξόφληση πρέπει να γίνει τουλάχιστον 10 ημέρες πριν από την αναχώρηση της οργανωμένης αποστολής.

7. ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 •  Αεροπορικά εισιτήρια ως ανωτέρω αναφερόμενες αεροπορικές μετακινήσεις
 •  10 διανυκτερεύσεις στα ως ανωτέρω αναφερόμενα ξενοδοχεία (ή σε ξενοδοχεία ιδίας κατηγορίας)
 •  Πρωϊνό καθημερινά
 •  9 Δείπνα, σύμφωνα με το πρόγραμμα
 •  Είσοδοι σε Μνημεία/Μουσεία/Αρχαιολογικούς χώρους, σύμφωνα με το πρόγραμμα
 •  Οδικές Μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
 •  Συνοδός / Αρχηγός
 •  Τοπικός αγγλόφωνος ξεναγός
 •  Αχθοφορικά στα ξενοδοχεία μιας αποσκευής κατ΄άτομο
 •  Έντυπο Ενημερωτικό Υλικό (Χάρτες/Μπροσούρες/κλπ)
 •  Τηλεφωνική επικοινωνία / αναλυτική ενημέρωση συμμετεχόντων
 •  Ασφάλεια επαγγελματικής/αστικής ευθύνης

8. ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 •  Φόροι Αεροδρομίων
 •  Ταξιδιωτική ασφάλεια
 •  Φιλοδωρήματα σε οδηγούς/τοπικούς ξεναγούς & οτιδήποτε προαιρετικό
 •  Έκδοση Visa για την είσοδο στο ΙΡΑΝ (€70 για αποστολή διαβατηρίων στο γραφείο μας, μέχρι 15 Δεκεμβρίου).

Ελάχιστη συμμετοχή για την πραγματοποίηση της οργανωμένης αποστολής
15 άτομα
Σε περίπτωση μικρότερης συμμετοχής, τα κόστη διαμορφώνονται αναλόγως

9. ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:

 •  Παρακαλούμε ελέγξτε τα ταξιδιωτικά έγγραφά σας και την εγκυρότητά τους για τη συμμετοχή σας στη συγκεκριμένη οργανωμένη αποστολή. Για την είσοδο στο ΙΡΑΝ, ειναι απαραίτητο διαβατήριο νέου τύπου με ισχύ τουλάχιστον 6 μηνών από την ημερομηνία εισόδου στη χώρα.
 •  Για την έκδοση VISA, θα πρέπει να στείλετε στο γραφείο μας, το έγκυρο και σε ισχύ διαβατήριο σας μαζί με 3 πρόσφατες φωτογραφίες διαβατηρίου, το αργότερο μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ
ΤΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΣΑΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΕΙΣΟΔΟΥ/ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ

10. ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΕΣ ΔΙΑΤΥΠΩΣΕΙΣ: Περισσότερες Πληροφορίες:WHO


 Οι ανωτέρω πληροφορίες και ειδικοί όροι παρέχονται σύμφωνα με το Π.Δ. 339/1996 (ΦΕΚ Α΄/225/1996), όπως ισχύει. Δυνατότητα συμμετοχής στο παρόν ταξίδι έχετε εφόσον δηλώσετε έγκαιρα συμμετοχή σε αυτό, καταβάλλετε την αντίστοιχη προκαταβολή που αφορά σε αυτό και λάβετε το σχετικό παραστατικό ή απόδειξη είσπραξης από τη FIRSTEVENT. Η πληρωμή της προκαταβολής (ή ολόκληρου του ποσού) γίνεται τοις μετρητοίς, μέσω πιστωτικής κάρτας ή με έμβασμα προς τη FIRSTEVENT. Στην περίπτωση αυτή παρακαλούμε όπως αποστείλετε αντίγραφο του εμβάσματος, μαζί με τα στοιχεία των ταξιδιωτών και το ταξίδι συμμετοχής τους, στα γραφεία μας. Με την λήψη του σχετικού στοιχείου (παραστατικό ή απόδειξη) συμμετοχής συνομολογείτε και αποδέχεστε ρητώς τους «ΓΕΝΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΤΑΞΙΔΙ & ΣΥΝΕΔΡΙΟ», καθώς και τις παρούσες «Πληροφορίες & Ειδικούς Όρους», τα οποία έχετε μελετήσει προσεκτικά, προ της δηλώσεως συμμετοχής σας. Εάν εκπροσωπείτε την οικογένεια ή/και την ομάδα σας, έχετε την υποχρέωση να ενημερώσετε όλους τους εκπροσωπούμενους από εσάς συνταξιδιώτες σας για τις παρούσες «Πληροφορίες και Ειδικούς Όρους», καθώς και τους Γενικούς Όρους συμμετοχής.


Ημερομηνία δημοσίευσης & τελευταίας ενημέρωσης:  10 Δεκεμβρίου 2013


Περσία... μια απέραντη, συναρπαστική χώρα με άγρια ομορφιά, που είδε το πέρασμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, του Τζένγκις Χαν, του Ταμερλάνου. Η δόξα της Περσέπολης, τα εξαίσια τζαμιά του Ισφαχάν με τους τυρκουάζ τρούλους, οι φημισμένες πόλεις της ερήμου, όπου υφαίνονται τα ωραιότερα χαλιά του κόσμου, τα σκεπαστά, μεσαιωνικά παζάρια, τα ιερα, ισλαμικά προσκυνήματα, τα χωριά με τη βιβλική ατμόσφαιρα, όλα περιμένουν τον ταξιδιώτη, που ξέρει να εκτιμά το αιώνιο και το αυθεντικό.

Στις ρίζες της ελληνικής μυθολογίας, με τον Πέρση να εκπολιτίζει τη χώρα της Περσίας, να τής χαρίζει το όνομα του και να γίνεται ιδρυτής της δυναστείας των Αχαιμενιδών, βρίσκεται η αρχή της ιδιότυπης σχέσης των Ελλήνων με τους Πέρσες που σφράγισε μια πολύ μεγάλη και πολύ σημαντική χρονική περίοδο της αρχαιότητας. Στον πόλεμο αλλά και στην ειρήνη, μέσα από αλλεπάλληλες συγκρούσεις και νίκες της μιας ή της άλλης πλευράς, που έκριναν την τύχη της Ελλάδας αλλά και του πολιτισμού ολόκληρης της Ευρώπης, οι Πέρσες ήταν συνεχώς παρόντες στα πράγματα της πατρίδας μας, εκμεταλλευόμενοι τις διχόνοιες ανάμεσα στις αιώνια αντίπαλες πόλεις της Αθήνας και της Σπάρτης.

Όλες οι εποχές του χρόνου είναι κατάλληλες για μια επίσκεψη στην Περσία, μια που οι μέσες θερμοκρασίες που έχουν καταγραφεί κυμαίνονται μεταξύ 15 και 30 βαθμών Κελσίου. Αξίζει βέβαια να σημειωθεί, πως σε μια έκταση τόσο μεγάλη που απλώνεται από την Κασπία ως τον Περσικό κόλπο, το κλίμα δεν είναι ομοιόμορφο. Αντιθέτως, υπάρχουν εντελώς διαφορετικές κλιματολογικές συνθήκες από περιοχή σε περιοχή. Τα σημεία που θα επισκεφτούμε όμως, έχουν κλίμα ξηρό με ανεκτές θερμοκρασίες και ελάχιστες βροχές. Ο χειμώνας είναι πάντα κρύος στην Τεχεράνη, αλλά ήπιος νοτιότερα. Το καλοκαίρι είναι μεν ζεστό, αλλά δεν υπάρχει υγρασία κάτι που κάνει το ταξίδι ευκολότερο και πιο άνετο.

Το Οδοιπορικό μας στη Περσία βασίζεται σε ένα μεστό και ουσιαστικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει τα σημαντικότερα αξιοθέατα της χώρας και απευθύνεται σε ταξιδιώτες που θέλουν να αφιερώσουν περιορισμένο χρόνο και να απολαύσουν τις  πιο ουσιώδεις πτυχές της περσικής ιστορίας και κουλτούρας.


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ
& ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΑΒΕΤΕ ΥΠΟΨΗ
...

 •  Aρχαιολογικούς χώρους, κάποιοι από τους οποίους απαιτούν πεζοπορία μέσα σε ερείπια.
 •  Κάποιες οδικές διαδρομές είναι μεγάλες και δεν υπάρχει ανάλογη υποδομή για πολλές στάσεις καθοδόν.
 •  Πολλά σημαντικά μνημεία, κυρίως Ισλαμικής αρχιτεκτονικής. Για την είσοδο στα τεμένη συχνά απαιτείται  να  βγάζουμε τα υποδήματά μας. Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων μας, προτείνουμε να έχετε πάντα μαζί σας, ποδονάρια ή αμοιβό ζευγάρι κάλτσες, σε περίπτωση που χρειαστεί.
 •  Η νυκτερινή ζωή είναι σχεδόν ανύπαρκτη και τα έθιμα, ιδιαίτερα αυστηρά.
 •  Τα ξενοδοχεία είναι πολύ καλά, σύμφωνα πάντα με τα δεδομένα της χώρας. Το φαγητό βασίζεται κυρίως σε κεμπάμπ, ρύζι και σούπες. Η περσική κουζίνα δεν είναι καυτερή, τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά χρησμοποιούνται με μέτρο.
 •  Υπάρχει αυστηρός ενδυματολογικός κώδικας καθώς και κώδικας συμπεριφοράς. Οι επισκέπτες πρέπει να είναι ντυμένοι συντηρητικά και οι γυναίκες πρέπει να έχουν καλυμμένο το σώμα και το κεφάλι τους.
 •  Το αλκοόλ απαγορεύεται αυστηρά καθώς και η είσοδος ή παράνομη κατανάλωση κάθε είδους αλκοολούχου στη χώρα. Επιβάλλονται κυρώσεις και χρηματικά πρόστιμα.
 •  Τα διαβατήρια δεν πρέπει να έχουν σφραγίδες και καμια άλλη ένδειξη επίσκεψης στο Ισραήλ.
 •  Δεν απαιτείται κάποιος ιδιαίτερος εμβολιασμός. Αν ακολουθείτε κάποια φαρμακευτική αγωγή, θα πρέπει να έχετε μαζί σας, την απαραίτητη ποσότητα των φαρμάκων.
 •  Σε περίπτωση που υπάρχει διατροφική ή ιατρική ιδιαιτερότητα, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσετε με το γραφείο μας για ενημέρωση και διευκρινίσεις.

Για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση και λεπτομερή ενημέρωση, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το γραφείο μας στο τηλ. 210 8228950.

Τελευταία τροποποίηση στιςΔευτέρα, 17 Μαρτίου 2014 16:30