ΑΙΘΙΟΠΙΑ & ΦΥΛΕΣ ΤΗΣ ΚΟΙΛΑΔΑΣ ΤΟΥ ΟΜΟ

Μνημεία ανέγγιχτα από τη φθορά του χρόνου, αρχέγονοι τρόποι διαβίωσης, βαθιά θρησκευτικότητα, συγκλονιστικά τοπία, πανάρχαιοι μύθοι και δοξασίες, αθώες ψυχές, έντονα συναισθήματα... Η βιβλική Αιθιοπία, όπου πιθανότατα περπάτησε ο πρώτος άνθρωπος στη Γη, δεν μοιάζει με καμία άλλη αφρικανική χώρα.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

1. ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ:   Αιθιοπία & Φυλές της Κοιλάδας του Όμο
2. ΜΕΣΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ: Αεροπορικές μετακινήσεις (Οικονομική Θέση):  Qatar

3. ΔΙΑΜΟΝΗ:

 •  Ξενοδοχεία 5* στην Aντίς Aμπέμπα (σύμφωνα με την τοπική κατηγοριοποίηση & διαβάθμιση) και τουριστικά ξενοδοχεία στα υπόλοιπα μέρη (λόγω έλλειψης άλλων).
 •  Lodge στο Νότο
 •  1 διανυκτέρευση σε κατασκήνωση στην περιοχή των Μούρσι

4. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ:

Τρίτη, 24 Δεκεμβρίου: Αθήνα-Αντίς Αμπέμπα
♦ Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο της Αθήνας/Θεσσαλονίκης και πτήση για την Αντίς Αμπέμπα. Άφιξη στην Αντίς Αμπέμπα. Μεταφορά στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
Τετάρτη, 25 Δεκεμβρίου: Αντίς Αμπέμπα-Bahir Dar
♦ Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Bahir Dar, κτισμένο στις όχθες της λίμνης Τάνα. Βόλτα με πλοιάριο στη λίμνη για να δούμε τα tankwas, τις βάρκες από πάπυρο που χρησιμοποιούνται ακόμα από τη φυλή Woyto, και τη χερσόνησο Zege για επίσκεψη των Μοναστηριών Ura Kidane Mihret και Azwa Mariam, που βρίσκονται μέσα στη ζούγκλα.
♦ Διανυκτέρευση.

Πέμπτη, 26 Δεκεμβρίου: Bahir Dar
♦ Πρωινή εκδρομή στους Καταρράκτες του Γαλάζιου Νείλου, οι οποίοι στην τοπική διάλεκτο λέγονται Tis Isat, το νερό που καπνίζει. Παρόλο που η ροή των νερών πλέον ελέγχεται, το θέαμα είναι μεγαλειώδες. Επιστροφή στο Bahir Dar και επίσκεψη της πόλης με την ανοιχτή αγορά.
♦ Διανυκτέρευση.
Παρασκευή, 27 Δεκεμβρίου: Bahir Dar-Gondar
♦ Οδική μεταφορά στο Gondar, παλιά πρωτεύουσα της Αιθιοπίας και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Απογευματινή επίσκεψη του φρουρίου, του ναού Debre Birhan Selassie, του Μοναστηριού Qusquam και του χωριού των Μαύρων Εβραίων.
♦ Διανυκτέρευση.
Σαββάτο, 28 Δεκεμβρίου: Gondar-Lalibela
♦ Πτήση για τη Lalibela, παγκοσμίως γνωστή για τους λαξευμένους στο γρανίτη ναούς, που χρονολογούνται στο 12ο αι. τους οποίους και θα επισκεφθούμε. Oι ναοί αυτοί είναι διακοσμημένοι σε διάφορα στυλ, χρησιμοποιούνται ακόμα και σήμερα και γι’ αυτό ονομάζονται Ζωντανοί Ναοί. Oι δέκα ναοί της Lalibela χωρίζονται σε δύο ομάδες από τον ποταμό που οι ντόπιοι ονομάζουν Ιορδάνη. Πολύ ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα αναρίθμητα εκκλησιαστικά κειμήλια που ανάγονται στα πρώτα χρόνια του Χριστιανισμού στην Αιθιοπία.
♦ Διανυκτέρευση.
Κυριακή, 29 Δεκεμβρίου: Lalibela-Axum
♦ Πτήση για την Axum και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Απογευματινή επίσκεψη στα ερείπια του παλατιού της βασίλισσας του Σαβά. Διανυκτέρευση.
Δευτέρα, 30 Δεκεμβρίου: Axum-Αντίς Αμπέμπα
♦ Μετά το πρωινό θα συνεχίσουμε την ξενάγησή μας στα αξιοθέατα της πόλης για να δούμε την πλατεία με τις στήλες, το Αρχαιολογικό Μουσείο και την εκκλησία, όπου σύμφωνα με την παράδοση, φυλάσσεται η Κιβωτός της Διαθήκης. Επιστροφή αεροπορικώς στην Αντίς Αμπέμπα. Διανυκτέρευση.
Τρίτη, 31 Δεκεμβρίου: Αντίς Αμπέμπα-Arbaminch
♦ Oδική μεταφορά στο Arbaminch. Διαδρομή μέσα από τις σαβάνες της Κεντρικής Αιθιοπίας και στάση στο Πάρκο Abiatta-Shalla. Αφού περάσουμε από γραφικά χωριά της Νότιας Αιθιοπίας θα φτάσουμε στο Arbaminch το απόγευμα.
♦ Διανυκτέρευση.
Τετάρτη, 01 Ιανουαρίου: Arbaminch- Jinka
♦ Mετά το πρωινό ξεκινάμε για φωτογραφικό σαφάρι στη λίμνη Chamo, όπου ζουν οι μεγαλύτεροι κροκόδειλοι της Αφρικής. Συνεχίζουμε για την Jinka, διοικητική πρωτεύουσα της περιοχής του ποταμού Omo και αφετηρία για όλες τις αποστολές στις Νειλωτικές φυλές της περιοχής. Διαδρομή μέσα από περιοχές διαφόρων φυλών, όπως οι Konso, που ζουν στα οχυρωμένα χωριά τους και φημίζονται για την κατασκευή τοτέμ και οι Shamay, με τις εντυπωσιακές κομμώσεις αντρών και γυναικών και τα περίτεχνα κοσμήματα από πολύχρωμες χάντρες. Άφιξη το απόγευμα στην απομονωμένη Jinka και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.
♦ Διανυκτέρευση.
Πέμπτη, 02 Ιανουαρίου - Σάββατο, 04 Ιανουαρίου: Φυλές της Κοιλάδας του Όμο
♦ Ξεκινάει το ταξίδι μας στο χρόνο, στις φυλές που άφησε ανέγγιχτες ο σύγχρονος πολιτισμός και που μέχρι πρόσφατα δεν είχαν καμία επαφή με τον έξω κόσμο. Oι ελάχιστοι ταξιδιώτες που επισκέπτονται την περιοχή θεωρούνται προνομιούχοι. Oι φυλές αυτές, σύμφωνα με τους ανθρωπολόγους, είναι απόγονοι των προϊστορικών Νειλωτικών φυλών και ζουν στις σαβάνες και τις ζούγκλες του ποταμού Omo στα σύνορα με το Σουδάν. Oι λαοί αυτοί συνηθίζουν να κάνουν τατουάζ σε όλο το σώμα τους και αρέσκονται στα πολλά και φανταχτερά στολίδια. Θα επισκεφθούμε τα χωριά της φυλής Mursi, με τα πανάρχαια έθιμα. Oι γυναίκες τοποθετούν πήλινα πιάτα ανάμεσα στα χείλη τους και οι νεαροί άντρες αγωνίζονται σε τελετουργικές μονομαχίες για να διαλέξουν τη γυναίκα τους. Θα γνωρίσουμε τη φυλή Karo, τα μέλη της οποίας ζωγραφίζουν όλο το σώμα τους με διάφορα σχέδια και έτσι γίνονται οι ίδιοι ζωντανά έργα τέχνης. Θα πάμε στα χωριά των Hamer, που οι τελετές ενηλικίωσης, περιλαμβάνουν και το μαστίγωμα των γυναικών. Τέλος, θα περάσουμε με βάρκα τον ποταμό Omo, για να επισκεφθούμε τη φυλή των Boumi, που τρέφοντι με αίμα. Kατά την παραμονή μας στην περιοχή Omo οι διανυκτερεύσεις θα γίνονται σε lodge και μια βραδυά σε σκηνές δύο ή ενός ατόμων. Oι χώροι της κατασκήνωσης επιλέγονται με βάση την ασφάλεια, την εγγύτητα σε ενδιαφέροντα μέρη και την ύπαρξη νερού (έτσι ώστε να υπάρχει δυνατότητα για ντους). Το φαγητό παρασκευάζεται από το μάγειρα της αποστολής και το στήσιμο και η τακτοποίηση των σκηνών γίνονται από το προσωπικό της αποστολής.
Κυριακή, 05 Ιανουαρίου: Κοιλάδα του Όμο - Arbaminch
♦ Πρωινή αναχώρηση για το Arbaminch. Κατά τη διαδρομή επίσκεψη στα χωριά των Erboré.
♦ Άφιξη και διανυκτέρευση.
Δευτέρα, 06 Ιανουαρίου: Arbaminch - Αντίς Αμπέμπα
♦ Οδική επιστροφή στην Αντίς Αμπέμπα.
♦ Άφιξη και διανυκτέρευση.
Τρίτη, 07 Ιανουαρίου - Τετάρτη, 08 Ιανουαρίου: Αντίς Αμπέμπα
♦ Πρωινή ξενάγηση στην πόλη, όπου θα δούμε το Εθνικό Μουσείο, τον Καθεδρικό Ναό, την αγορά και το λόφο Entoto με την πανοραμική θέα.
♦ Το βράδυ μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Eλλάδα.

♦ Άφιξη στην Αθήνα/Θεσσαλονίκη το μεσημέρι, στις 8 Ιανουαρίου.

5. ΚΟΣΤΟΣ ΠΑΚΕΤΟΥ:
♦ Κόστος πακέτου κατ’άτομο σε δίκλινο:  € 3.980 + Φόροι αεροδρομίων/Επίναυλος καυσίμων που ισχύουν στις 10 Δεκεμβρίου 2013.
♦ Κόστος πακέτου σε μονόκλινο: € 4.550 + Φόροι αεροδρομίων/Επίναυλος καυσίμων που ισχύουν στις 10 Δεκεμβρίου 2013.

Οι φόροι αεροδρομίων & ο επίναυλος καυσίμων οριστικοποιούνται 10 ημέρες πριν την αναχώρηση.

6. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:   μέχρι 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2013.

Για να είναι έγκαιρη και έγκυρη οποιαδήποτε συμμετοχή η κράτηση θέσεως, πρέπει να συνοδεύεται από την ανάλογη προκαταβολή. Η καταβολή της προκαταβολής ανέρχεται στο 50% της συνολικής τιμής του ταξιδιού. Η τελική εξόφληση πρέπει να γίνει τουλάχιστον 10 ημέρες πριν από την αναχώρηση της οργανωμένης αποστολής.

7. ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 •  Αεροπορικά εισιτήρια ως ανωτέρω αναφερόμενες αεροπορικές μετακινήσεις
 •  15 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία/lodges/σκηνές κλπ σύμφωνα με το πρόγραμμα
 •  Hμιδιατροφή στην Aντίς Aμπέμπα και στη B. Aιθιοπία.
 •  Πλήρης διατροφή στην κατασκήνωση
 •  Βίζα
 •  Φόροι εθνικών Πάρκων  
 •  Είσοδοι σε Μνημεία/Μουσεία/Εθνικά Πάρκα σύμφωνα με το πρόγραμμα
 •  Eκδρομές με πλοιάριο στις λίμνες
 •  Οδικές Μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
 •  Kατασκηνωτικός εξοπλισμός
 •  Oδηγοί και προσωπικό 4x4
 •  Συνοδός / Αρχηγός
 •  Τοπικός αγγλόφωνος ξεναγός
 •  Αχθοφορικά στα ξενοδοχεία μιας αποσκευής κατ΄άτομο
 •  Έντυπο Ενημερωτικό Υλικό (Χάρτες/Μπροσούρες/κλπ)
 •  Τηλεφωνική επικοινωνία / αναλυτική ενημέρωση συμμετεχόντων
 •  Ασφάλεια επαγγελματικής/αστικής ευθύνης
 •  ΦΠΑ

8. ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 •  Φόροι Αεροδρομίων
 •  Έξοδα φωτογράφισης και βιντεοσκόπησης
 •  Ταξιδιωτική ασφάλεια
 •  Φιλοδωρήματα σε οδηγούς/τοπικούς ξεναγούς & οτιδήποτε προαιρετικό
 •  Ποτά, τηλεφωνήματα και οτιδήποτε προαιρετικό

Ελάχιστη συμμετοχή για την πραγματοποίηση της οργανωμένης αποστολής
15 άτομα
Σε περίπτωση μικρότερης συμμετοχής, τα κόστη διαμορφώνονται αναλόγως

9. ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:

 •  Παρακαλούμε ελέγξτε τα ταξιδιωτικά έγγραφά σας και την εγκυρότητά τους για τη συμμετοχή σας στη συγκεκριμένη οργανωμένη αποστολή. Για την είσοδο στην Αιθιοπία, ειναι απαραίτητο διαβατήριο νέου τύπου με ισχύ τουλάχιστον 6 μηνών από την ημερομηνία εισόδου στη χώρα.
 •  Για την έκδοση VISA, θα πρέπει να στείλετε στο γραφείο μας, το έγκυρο και σε ισχύ διαβατήριο σας μαζί με 3 πρόσφατες φωτογραφίες διαβατηρίου, το αργότερο μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου.

10. ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΕΣ ΔΙΑΤΥΠΩΣΕΙΣ: Περισσότερες Πληροφορίες:WHO


 Οι ανωτέρω πληροφορίες και ειδικοί όροι παρέχονται σύμφωνα με το Π.Δ. 339/1996 (ΦΕΚ Α΄/225/1996), όπως ισχύει. Δυνατότητα συμμετοχής στο παρόν ταξίδι έχετε εφόσον δηλώσετε έγκαιρα συμμετοχή σε αυτό, καταβάλλετε την αντίστοιχη προκαταβολή που αφορά σε αυτό και λάβετε το σχετικό παραστατικό ή απόδειξη είσπραξης από τη FIRSTEVENT. Η πληρωμή της προκαταβολής (ή ολόκληρου του ποσού) γίνεται τοις μετρητοίς, μέσω πιστωτικής κάρτας ή με έμβασμα προς τη FIRSTEVENT. Στην περίπτωση αυτή παρακαλούμε όπως αποστείλετε αντίγραφο του εμβάσματος, μαζί με τα στοιχεία των ταξιδιωτών και το ταξίδι συμμετοχής τους, στα γραφεία μας. Με την λήψη του σχετικού στοιχείου (παραστατικό ή απόδειξη) συμμετοχής συνομολογείτε και αποδέχεστε ρητώς τους «ΓΕΝΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΤΑΞΙΔΙ & ΣΥΝΕΔΡΙΟ», καθώς και τις παρούσες «Πληροφορίες & Ειδικούς Όρους», τα οποία έχετε μελετήσει προσεκτικά, προ της δηλώσεως συμμετοχής σας. Εάν εκπροσωπείτε την οικογένεια ή/και την ομάδα σας, έχετε την υποχρέωση να ενημερώσετε όλους τους εκπροσωπούμενους από εσάς συνταξιδιώτες σας για τις παρούσες «Πληροφορίες και Ειδικούς Όρους», καθώς και τους Γενικούς Όρους συμμετοχής.


Ημερομηνία δημοσίευσης & τελευταίας ενημέρωσης:  15 Δεκεμβρίου 2013


Αιθιοπία: Ο φάρος της Αφρικής

Μνημεία ανέγγιχτα από τη φθορά του χρόνου, αρχέγονοι τρόποι διαβίωσης, βαθιά θρησκευτικότητα, συγκλονιστικά τοπία, πανάρχαιοι μύθοι και δοξασίες, αθώες ψυχές, έντονα συναισθήματα... Η βιβλική Αιθιοπία, όπου πιθανότατα περπάτησε ο πρώτος άνθρωπος στη Γη, δεν μοιάζει με καμία άλλη αφρικανική χώρα.

Στα συγγράμματά του ο ιστορικός Ηρόδοτος κάνει αναφορά για μια περιοχή αρκετά νοτιότερα της φαραωνικής Αιγύπτου, οι κάτοικοι της οποίας ήταν πιο μελαψοί από αυτούς που είχαν συνηθίσει να αντικρίζουν οι αρχαίοι πατέρες μας [(Αιθίοπας: αίθω + οψ = «καίω» + «όψη» = «καμένο (από τον ήλιο) πρόσωπο»]. Δίχως αμφιβολία, ο Ηρόδοτος αναφερόταν στους προγόνους των γηγενών της σύγχρονης Αιθιοπίας, μια ιστορική περιοχή της Ανατολικής Αφρικής, την οποία είναι αδύνατον να αγνοήσει και να προσπεράσει ο συνειδητός ταξιδευτής του σήμερα.

Χώρα με αρχαιότατη ιστορία και αξιόλογο πολιτισμό, η Αιθιοπία μαζί με την Αίγυπτο αποτελούν τις δύο μοναδικές αφρικανικές χώρες που διαθέτουν στοιχεία πολιτισμικής αναφοράς και ίχνη ιστορικής συνέχειας από τα αρχαιότατα χρόνια, πολύ πριν από την 3η χιλιετία π.Χ. Από τη θρυλική βασίλισσα του Σαβά έως τις χριστιανικές εκκλησίες της Λαλιμπέλα και από τον μύθο της κρυμμένης Παλαιάς Διαθήκης στον απελευθερωτικό αγώνα του αυτοκράτορα Χαϊλέ Σελασιέ, η αιθιοπική γη συνιστά μια αδιάκοπη Ιστορία γεμάτη μύθους, θρύλους, θρησκεία και παραδόσεις.

Ενα ταξίδι στην πρώην Αβησσυνία δεν είναι άλλη μια ευκαιρία για ξεκούραση ή χαλάρωση, αλλά μια εμπειρία ζωής που δεν θα ξεχάσετε ποτέ. Ειδικότερα στην επαφή σας με τους ανθρώπους της χώρας, με μεγάλη έκπληξη θα διαπιστώσετε ότι η αξιοπρέπεια, η περηφάνια, η ευγένεια και ο αυτοσεβασμός αποτελούν τα βασικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν τους εγκάρδιους Αιθίοπες, παρά τις τραγικές συνθήκες διαβίωσης που επικρατούν.

 


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ
& ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΑΒΕΤΕ ΥΠΟΨΗ
...

 •  Οι δυσκολίες επικεντρώνονται στις μεγάλες διαδρομές στους χωματόδρομους του Νότου. Οι μετακινήσεις γίνονται με τζιπ που παίρνουν τέσσερις επιβάτες και οδηγό.
 •  Τα αξιοθέατα δεν απαιτούν ιδιαίτερη πεζοπορία.
 •  Διαδρομές σε ωραία Αφρικάνικα τοπία.
 •  Θεαματικές πόλεις με πολλά μνημεία.
 •  Τα ξενοδοχεία είναι μέτρια: στον Βορρά είναι απλά και οι ανέσεις περιορίζονται μόνο στο ζεστό νερό και στα καθαρά σεντόνια. Μία διανυκτέρευση τουλάχιστον γίνεται σε κατασκήνωση.
 •  Στο Βορρά το ενδιαφέρον επικεντρώνεται σε Μεσαιωνικά και Χριστιανικά μνημεία, ενώ στο Νότο στις πρωτόγονες φυλές.
 •  Παλιές πόλεις και πάρα πολύ φολκλόρ.
 •  Συνιστάται εμβολιασμός για τον κίτρινο πυρετό και χημειοπροφύλαξη για την ελονοσία (ανθελονοσιακά φάρμακα) (ειδικά στην κοιλάδα του Όμο). Αν ακολουθείτε κάποια φαρμακευτική αγωγή, θα πρέπει να έχετε μαζί σας, την απαραίτητη ποσότητα των φαρμάκων.
 •  Συνιστάται χρήση ενδυμάτων με μακριά μανίκια, μακριά παντελόνια, καπέλο.
 •  Χρήση εντομο-απωθητικών σπρέϊ στα γυμνά μέρη του σώματος.
 •  Χρήση κουνουπιέρας & χρήση εντομοκτόνων για το χώρο διαμονής.
 •  Προτείνουμε να πάρετε μαζί σας φακό, φιλμ, cards & μπαταρίες για την φωτογραφική μηχανή ή την  βιντεοκάμαρα.
 •  Σε περίπτωση που υπάρχει διατροφική ή ιατρική ιδιαιτερότητα, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσετε με το γραφείο μας για ενημέρωση και διευκρινίσεις..

Για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση και λεπτομερή ενημέρωση, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το γραφείο μας στο τηλ. 210 8228950.

Τελευταία τροποποίηση στιςΔευτέρα, 07 Απριλίου 2014 19:11