• 19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ - 4 ΜΑΪΟΥ 2014
  • ΑΙΘΙΟΠΙΑ
  • GROUP
ΑΙΘΙΟΠΙΑ

ΑΙΘΙΟΠΙΑ

Μνημεία ανέγγιχτα από τη φθορά του χρόνου, αρχέγονοι τρόποι διαβίωσης, βαθιά θρησκευτικότητα, συγκλονιστικά τοπία, πανάρχαιοι μύθοι και δοξασίες, αθώες ψυχές, έντονα συναισθήματα... Η βιβλική Αιθιοπία, όπου πιθανότατα περπάτησε ο πρώτος άνθρωπος στη Γη, δεν μοιάζει με καμία άλλη αφρικανική χώρα ...
 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Το ταξίδι αυτό είναι τελείως διαφορετικό από τα άλλα, γιατί μας φέρνει σε επαφή με έναν από τους πιο συναρπαστικούς προορισμούς της Μαύρης Ηπείρου. Καμία σχέση με την Κένυα, ή τη Τανζανία. Ξεχνάμε τα πολυτελή lodge και τα ατέλειωτα πάρκα με την άγρια ζωή, που συναντάμε σε άλλες Αφρικανικές χώρες με αναπτυγμένη τουριστική υποδομή.

Κατά τη διάρκεια της αποστολής στις φυλές θα κατασκηνώσουμε στην Κοιλάδα του Όμο, γιατί μόνον έτσι θα γνωρίσουμε καλά τις πρωτόγονες φυλές. Αχθοφόροι, μάγειρες, συνοδοί και ξεναγοί αναλαμβάνουν να κάνουν το ταξίδι πιο άνετο, ασφαλές και ανέμελο.

Η αποστολή αυτή απευθύνεται σε ταξιδιώτες που είναι πρόθυμοι να θυσιάσουν κάποιες ανέσεις για να κερδίσουν σε εμπειρίες, γνώσεις και παραστάσεις που δεν ξεχνιούνται ποτέ και να έρθουν σε επαφή με ένα κόσμο, που μόνο με ζωντανό μουσείο μπορεί να παρομοιαστεί και που όλοι πιστεύουν ότι βρίσκεται μόνο στα βιβλία.

Πρόκειται λοιπόν για ένα μοναδικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει τα ιστορικά μνημεία της Bόρειας Aιθιοπίας και τις φυλές της Nότιας.


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

1. ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ: Αιθιοπία

2. ΜΕΣΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ: Αεροπορικές μετακινήσεις (Οικονομική Θέση).

3. ΔΙΑΜΟΝΗ:
♦ Ξενοδοχεία 5 αστέρων στην Aντίς Aμπέμπα και τουριστικά ξενοδοχεία στα υπόλοιπα μέρη (λόγω έλλειψης άλλων), σύμφωνα με την τοπική κατηγοριοποίηση και διαβάθμιση.
♦ Lodge στο Νότο
♦ 1 διανυκτέρευση σε κατασκήνωση στην περιοχή των Μούρσι.

4. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ:
1η ΗΜΕΡΑ
♦ Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο της Αθήνας/Θεσσαλονίκης και πτήση για την Αντίς Αμπέμπα.
♦ Άφιξη στην Αντίς Αμπέμπα.
♦ Μεταφορά στο ξενοδοχείο.
♦ Διανυκτέρευση.
2η ΗΜΕΡΑ  
♦ Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Bahir Dar, κτισμένο στις όχθες της λίμνης Τάνα. Βόλτα με πλοιάριο στη λίμνη για να δούμε τα tankwas, τις βάρκες από πάπυρο που χρησιμοποιούνται ακόμα από τη φυλή Woyto, και τη χερσόνησο Zege για επίσκεψη των Μοναστηριών Ura Kidane Mihret και Azwa Mariam, που βρίσκονται μέσα στη ζούγκλα.
♦ Διανυκτέρευση.
3η ΗΜΕΡΑ  
♦ Πρωινή εκδρομή στους Καταρράκτες του Γαλάζιου Νείλου, οι οποίοι στην τοπική διάλεκτο λέγονται Tis Isat, το νερό που καπνίζει. Παρ’ όλο που η ροή των νερών πλέον ελέγχεται, το θέαμα είναι μεγαλειώδες.
♦ Επιστροφή στο Bahir Dar και επίσκεψη της πόλης με την ανοιχτή αγορά.
♦ Διανυκτέρευση.
4η ΗΜΕΡΑ  
♦ Οδική μεταφορά στο Gondar, παλιά πρωτεύουσα της Αιθιοπίας και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Απογευματινή επίσκεψη του φρουρίου, του ναού Debre Birhan Selassie, του Μοναστηριού Qusquam και του χωριού των Μαύρων Εβραίων.
♦ Διανυκτέρευση.  
5η ΗΜΕΡΑ  
♦ Πτήση για τη Lalibela, παγκοσμίως γνωστή για τους λαξευμένους στο γρανίτη ναούς, που χρονολογούνται στο 12ο αι. τους οποίους και θα επισκεφθούμε. Oι ναοί αυτοί είναι διακοσμημένοι σε διάφορα στυλ, χρησιμοποιούνται ακόμα και σήμερα και γι’ αυτό ονομάζονται Ζωντανοί Ναοί. Oι δέκα ναοί της Lalibela χωρίζονται σε δύο ομάδες από τον ποταμό που οι ντόπιοι ονομάζουν Ιορδάνη. Πολύ ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα αναρίθμητα εκκλησιαστικά κειμήλια που ανάγονται στα πρώτα χρόνια του Χριστιανισμού στην Αιθιοπία.
♦ Διανυκτέρευση.  
6η ΗΜΕΡΑ  
♦ Πτήση για την Axum και μεταφορά στο ξενοδοχείο.
♦ Απογευματινή επίσκεψη στα ερείπια του παλατιού της βασίλισσας του Σαβά.
♦ Διανυκτέρευση.  
7η ΗΜΕΡΑ  
♦ Πρωινή ξενάγησή στα αξιοθέατα της πόλης για να δούμε την πλατεία με τις στήλες, το Αρχαιολογικό Μουσείο και την εκκλησία, όπου σύμφωνα με την παράδοση, φυλάσσεται η Κιβωτός της Διαθήκης.
♦ Επιστροφή αεροπορικώς στην Αντίς Αμπέμπα.
♦ Διανυκτέρευση.  
8η ΗΜΕΡΑ  
♦ Oδική μεταφορά στο Arbaminch. Διαδρομή μέσα από τις σαβάνες της Κεντρικής Αιθιοπίας και στάση στο Πάρκο Abiatta-Shalla. Αφού περάσουμε από γραφικά χωριά της Νότιας Αιθιοπίας θα φτάσουμε στο Arbaminch το απόγευμα.
♦ Διανυκτέρευση.  
9η ΗΜΕΡΑ  
♦ Mετά το πρωινό ξεκινάμε για φωτογραφικό σαφάρι στη λίμνη Chamo, όπου ζουν οι μεγαλύτεροι κροκόδειλοι της Αφρικής. Συνεχίζουμε για την Jinka, διοικητική πρωτεύουσα της περιοχής του ποταμού Omo και αφετηρία για όλες τις αποστολές στις Νειλωτικές φυλές της περιοχής. Διαδρομή μέσα από περιοχές διαφόρων φυλών, όπως οι Konso, που ζουν στα οχυρωμένα χωριά τους και φημίζονται για την κατασκευή τοτέμ και οι Shamay, με τις εντυπωσιακές κομμώσεις αντρών και γυναικών και τα περίτεχνα κοσμήματα από πολύχρωμες χάντρες.
♦ Άφιξη το απόγευμα στην απομονωμένη Jinka και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.
♦ Διανυκτέρευση.  
10η - 12η ΗΜΕΡΑ  
♦ Ξεκινάει το ταξίδι μας στο χρόνο, στις φυλές που άφησε ανέγγιχτες ο σύγχρονος πολιτισμός και που μέχρι πρόσφατα δεν είχαν καμία επαφή με τον έξω κόσμο. Oι ελάχιστοι ταξιδιώτες που επισκέπτονται την περιοχή θεωρούνται προνομιούχοι. Oι φυλές αυτές, σύμφωνα με τους ανθρωπολόγους, είναι απόγονοι των προϊστορικών Νειλωτικών φυλών και ζουν στις σαβάνες και τις ζούγκλες του ποταμού Omo στα σύνορα με το Σουδάν. Oι λαοί αυτοί συνηθίζουν να κάνουν τατουάζ σε όλο το σώμα τους και αρέσκονται στα πολλά και φανταχτερά στολίδια. Θα επισκεφθούμε τα χωριά της φυλής Mursi, με τα πανάρχαια έθιμα. Oι γυναίκες τοποθετούν πήλινα πιάτα ανάμεσα στα χείλη τους και οι νεαροί άντρες αγωνίζονται σε τελετουργικές μονομαχίες για να διαλέξουν τη γυναίκα τους. Θα γνωρίσουμε τη φυλή Karo, τα μέλη της οποίας ζωγραφίζουν όλο το σώμα τους με διάφορα σχέδια και έτσι γίνονται οι ίδιοι ζωντανά έργα τέχνης. Θα πάμε στα χωριά των Hamer, που οι τελετές ενηλικίωσης, περιλαμβάνουν και το μαστίγωμα των γυναικών. Τέλος, θα περάσουμε με βάρκα τον ποταμό Omo, για να επισκεφθούμε τη φυλή των Boumi, που τρέφοντι με αίμα. Kατά την παραμονή μας στην περιοχή Omo οι διανυκτερεύσεις θα γίνονται σε lodge και μια βραδυά σε σκηνές δύο ή ενός ατόμων. Oι χώροι της κατασκήνωσης επιλέγονται με βάση την ασφάλεια, την εγγύτητα σε ενδιαφέροντα μέρη και την ύπαρξη νερού (έτσι ώστε να υπάρχει δυνατότητα για ντους). Το φαγητό παρασκευάζεται από το μάγειρα της αποστολής και το στήσιμο και η τακτοποίηση των σκηνών γίνονται από το προσωπικό της αποστολής.  
13η ΗΜΕΡΑ  
♦ Πρωινή αναχώρηση για το Arbaminch.
♦ Κατά τη διαδρομή επίσκεψη στα χωριά των Erboré.
♦ Άφιξη στο Arbaminch.
♦ Διανυκτέρευση.  
14η ΗΜΕΡΑ  
♦ Oδική επιστροφή στην Αντίς Αμπέμπα.
♦ Διανυκτέρευση.  
15η & 16η ΗΜΕΡΑ  
♦ Πρωινή ξενάγηση στην πόλη, όπου θα δούμε το Εθνικό Μουσείο, τον Καθεδρικό Ναό, την αγορά και το λόφο Entoto με την πανοραμική θέα.
♦ Το βράδυ μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Eλλάδα.
♦ Άφιξη στην Αθήνα/Θεσσαλονίκη το μεσημέρι της 16ης ημέρας.

5. ΚΟΣΤΟΣ ΠΑΚΕΤΟΥ:
♦ Κόστος πακέτου κατ’άτομο σε δίκλινο:  € 3.980,00 (+ Φόροι αεροδρομίων & επίναυλος καυσίμων)
♦ Διαφορά μονόκλινου: € 590,00.

6. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣΔηλώσεις συμμετοχής με προκαταβολή 50% μέχρι την 28η Μαρτίου 2014. Για να είναι έγκαιρη και έγκυρη οποιαδήποτε συμμετοχή η κράτηση θέσεως, πρέπει να συνοδεύεται από την ανάλογη προκαταβολή. Η καταβολή της προκαταβολής ανέρχεται στο 50% της συνολικής τιμής του ταξιδιού. Η τελική εξόφληση πρέπει να γίνει τουλάχιστον 10 ημέρες πριν από την αναχώρηση της οργανωμένης αποστολής.

Ελάχιστη συμμετοχή για την πραγματοποίηση της οργανωμένης αποστολής: 15 άτομα
Σε περίπτωση μικρότερης συμμετοχής, τα κόστη διαμορφώνονται αναλόγως.

7. ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
• Aεροπορικά εισιτήρια
• Oδικές μεταφορές σύμφωνα με το πρόγραμμα
• Ξενοδοχεία  5* στην Aντίς Aμπέμπα και τουριστικά ξενοδοχεία στα υπόλοιπα μέρη (λόγω έλλειψης άλλων)
• Lodge στο Νότο
• 1 διανυκτέρευση σε κατασκήνωση στην περιοχή των Μούρσι
• Hμιδιατροφή στην Aντίς Aμπέμπα και στη B. Aιθιοπία.
• Πλήρης διατροφή στην κατασκήνωση
• Kατασκηνωτικός εξοπλισμός
• Oδηγοί και προσωπικό 4x4
• Eκδρομές με πλοιάριο στις λίμνες
• Eίσοδοι μουσείων μνημείων & εθνικών πάρκων σύμφωνα με το πρόγραμμα
• Φόροι εθνικών Πάρκων
• Συνοδός/Aρχηγός από την Ελλάδα
• Τοπικός ξεναγός
• Ασφάλιση
• Αχθοφορικά 1 αποσκευής κατ’άτομο (στα ξενοδοχεία που διαθέτουν αυτήν τη υπηρεσία)
• Βίζα
• Έντυπο Υλικό
• Φ.Π.Α

8. ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
|• Φόροι αεροδρομίων
• Φιλοδωρήματα οδηγών & ξεναγών
• Προσωπικά έξοδα, ποτά, τηλεφωνήματα κλπ
• Οτιδήποτε προαιρετικό.

9. ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:
• Παρακαλούμε ελέγξτε τα ταξιδιωτικά έγγραφά σας και την εγκυρότητά τους για τη συμμετοχή σας στη συγκεκριμένη οργανωμένη αποστολή. 
• Παρακαλούμε όπως ελέγξετε το δελτίο ταυτότητάς σας ή το διαβατήριο σας για την ορθή αποστολή των στοιχείων σας στη FIRSTEVENT.
• Οι αναγραφόμενες τιμές είναι πιθανόν να διαφοροποιηθούν σε περίπτωση αλλαγής ναύλων, ή ανατίμησης του ξένου συναλλάγματος. Οι αλλαγές αυτές ποικίλουν από ταξίδι σε ταξίδι, γιατί οι επί τόπου πληρωμές γίνονται σε διαφορετικά νομίσματα. Η οποιαδήποτε αλλαγή στην τιμή δεν αποτελεί λόγο ακύρωσης του ταξιδιού.
• Για να είναι έγκυρη μία κράτηση πρέπει να συνοδεύεται από την ανάλογη προκαταβολή. Κρατήσεις χωρίς προκαταβολή θεωρούνται άκυρες και δεν λαμβάνονται υπ’ όψη.
• Οι αεροπορικές εταιρείες μπορούν να αυξήσουν τις τιμές των ναύλων, των φόρων αεροδρομίων και των επίναυλων καυσίμων. Τέτοιες αυξήσεις μπορούν να ανακοινωθούν μέχρι και μία εβδομάδα πριν την αναχώρηση. Η οποιαδήποτε αλλαγή στην τιμή δεν είναι λόγος ακύρωσης του ταξιδιού. Παρακαλούμε επιβεβαιώνετε την τελική τιμή με την εξόφληση του ταξιδιού σας.

10. ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΕΣ ΔΙΑΤΥΠΩΣΕΙΣ:
• Συνιστάται εμβολιασμός για τον κίτρινο πυρετό και χημειοπροφύλαξη για την ελονοσία (ανθελονοσιακά φάρμακα) (ειδικά στην κοιλάδα του Όμο).
• Αν ακολουθείτε κάποια φαρμακευτική αγωγή, θα πρέπει να έχετε μαζί σας, την απαραίτητη ποσότητα των φαρμάκων
• Συνιστάται χρήση ενδυμάτων με μακριά μανίκια, μακριά παντελόνια, καπέλο.
• Χρήση εντομο-απωθητικών σπρέϊ στα γυμνά μέρη του σώματος.
• Χρήση κουνουπιέρας & χρήση εντομοκτόνων για το χώρο διαμονής
• Σε περίπτωση που υπάρχει διατροφική ή ιατρική ιδιαιτερότητα, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσετε με το γραφείο μας για ενημέρωση και διευκρινίσεις.
Περισσότερες Πληροφορίες:WHO


 Οι ανωτέρω πληροφορίες και ειδικοί όροι παρέχονται σύμφωνα με το Π.Δ. 339/1996 (ΦΕΚ Α΄/225/1996), όπως ισχύει. Δυνατότητα συμμετοχής στο παρόν ταξίδι έχετε εφόσον δηλώσετε έγκαιρα συμμετοχή σε αυτό, καταβάλλετε την αντίστοιχη προκαταβολή που αφορά σε αυτό και λάβετε το σχετικό παραστατικό ή απόδειξη είσπραξης από τη FIRSTEVENT. Η πληρωμή της προκαταβολής (ή ολόκληρου του ποσού) γίνεται τοις μετρητοίς, μέσω πιστωτικής κάρτας ή με έμβασμα προς τη FIRSTEVENT. Στην περίπτωση αυτή παρακαλούμε όπως αποστείλετε αντίγραφο του εμβάσματος, μαζί με τα στοιχεία των ταξιδιωτών και το ταξίδι συμμετοχής τους, στα γραφεία μας. Με την λήψη του σχετικού στοιχείου (παραστατικό ή απόδειξη) συμμετοχής συνομολογείτε και αποδέχεστε ρητώς τους «ΓΕΝΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΤΑΞΙΔΙ & ΣΥΝΕΔΡΙΟ», καθώς και τις παρούσες «Πληροφορίες & Ειδικούς Όρους», τα οποία έχετε μελετήσει προσεκτικά, προ της δηλώσεως συμμετοχής σας. Εάν εκπροσωπείτε την οικογένεια ή/και την ομάδα σας, έχετε την υποχρέωση να ενημερώσετε όλους τους εκπροσωπούμενους από εσάς συνταξιδιώτες σας για τις παρούσες «Πληροφορίες και Ειδικούς Όρους», καθώς και τους Γενικούς Όρους συμμετοχής.


Ημερομηνία δημοσίευσης & τελευταίας ενημέρωσης:  17 Μαρτίου 2014


Βαθμός Δυσκολίας: 3

Μνημεία ανέγγιχτα από τη φθορά του χρόνου, αρχέγονοι τρόποι διαβίωσης, βαθιά θρησκευτικότητα, συγκλονιστικά τοπία, πανάρχαιοι μύθοι και δοξασίες, αθώες ψυχές, έντονα συναισθήματα... Η βιβλική Αιθιοπία, όπου πιθανότατα περπάτησε ο πρώτος άνθρωπος στη Γη, δεν μοιάζει με καμία άλλη αφρικανική χώρα.

Στα συγγράμματά του ο ιστορικός Ηρόδοτος κάνει αναφορά για μια περιοχή αρκετά νοτιότερα της φαραωνικής Αιγύπτου, οι κάτοικοι της οποίας ήταν πιο μελαψοί από αυτούς που είχαν συνηθίσει να αντικρίζουν οι αρχαίοι πατέρες μας [(Αιθίοπας: αίθω + οψ = «καίω» + «όψη» = «καμένο (από τον ήλιο) πρόσωπο»]. Δίχως αμφιβολία, ο Ηρόδοτος αναφερόταν στους προγόνους των γηγενών της σύγχρονης Αιθιοπίας, μια ιστορική περιοχή της Ανατολικής Αφρικής, την οποία είναι αδύνατον να αγνοήσει και να προσπεράσει ο συνειδητός ταξιδευτής του σήμερα.

Χώρα με αρχαιότατη ιστορία και αξιόλογο πολιτισμό, η Αιθιοπία μαζί με την Αίγυπτο αποτελούν τις δύο μοναδικές αφρικανικές χώρες που διαθέτουν στοιχεία πολιτισμικής αναφοράς και ίχνη ιστορικής συνέχειας από τα αρχαιότατα χρόνια, πολύ πριν από την 3η χιλιετία π.Χ. Από τη θρυλική βασίλισσα του Σαβά έως τις χριστιανικές εκκλησίες της Λαλιμπέλα και από τον μύθο της κρυμμένης Παλαιάς Διαθήκης στον απελευθερωτικό αγώνα του αυτοκράτορα Χαϊλέ Σελασιέ, η αιθιοπική γη συνιστά μια αδιάκοπη Ιστορία γεμάτη μύθους, θρύλους, θρησκεία και παραδόσεις. Η Χριστιανική τέχνη της Αιθιοπίας είναι εφάμιλλη της Βυζαντινής και έχει δώσει ωραιότατα δείγματα, κυρίως αγιογραφίες και εκκλησιαστικά κειμήλια.

Ενα ταξίδι στην πρώην Αβησσυνία δεν είναι άλλη μια ευκαιρία για ξεκούραση ή χαλάρωση, αλλά μια εμπειρία ζωής που δεν θα ξεχάσετε ποτέ. Ειδικότερα στην επαφή σας με τους ανθρώπους της χώρας, με μεγάλη έκπληξη θα διαπιστώσετε ότι η αξιοπρέπεια, η περηφάνια, η ευγένεια και ο αυτοσεβασμός αποτελούν τα βασικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν τους εγκάρδιους Αιθίοπες, παρά τις τραγικές συνθήκες διαβίωσης που επικρατούν.

Επιστέγασμα του καταπληκτικού αυτού ταξιδιού, είναι η επίσκεψη στις πρωτόγονες φυλές στα σύνορα με το Σουδάν. Εδώ βασιλεύει η πραγματική Αφρική σε όλο της το μεγαλείο.

Οι ταξιδιώτες ζουν σαν εξερευνητές του περασμένου αιώνα,  μετακινούνται με αυτοκίνητα ανωμάλου δρόμου 4x4 και  διανυκτερεύουν σε κατασκηνώσεις στην άγρια σαβάνα. Βλέπουν από κοντά τροπικά τοπία, άγρια ζώα και κυρίως  γνωρίζουν ανθρώπους που σπάνια βλέπουν λευκούς στα μέρη τους.

Ένα καλειδοσκόπιο φυλών  που    ζουν  ακόμα  στη  Λίθινη  Εποχή,  με εκπληκτικά έθιμα, χορούς  και τελετές. Υπολογίζεται ότι πάνω από είκοσι φυλές ζουν κάτω από πρωτόγονες συνθήκες,  ξεχασμένες στα υψίπεδα του Άνω Νείλου, κυρίως γύρω από τον ποταμό Όμο, στη μεθόριο Αιθιοπίας και Σουδάν. Οι περιοχές που καταλαμβάνουν οι φυλές αυτές εκτείνονται ανάμεσα στο 10ο βόρειο παράλληλο και στον Ισημερινό.

Κυριότερες φυλές είναι οι Κάρο, οι Κόνσο, οι Μούρσι, οι Χάμερ, οι Ερμπορέ και οι Σαμάι.

Οι λαοί αυτοί είναι Νειλωτικής καταγωγής, και στολίζονται με διάφορα αντικείμενα. Πολλοί από αυτούς, κυρίως οι πολεμιστές, κυκλοφορούν γυμνοί, ενώ όλοι τους αρέσκονται στο να βάφουν το σώμα τους.

Οι Κάρο περνούν καρφιά από τα χείλη τους και χαράζουν το δέρμα τους δημιουργώντας διάφορα σχέδια. Τον ίδιο τύπο καλλωπισμού χρησιμοποιούν οι Χάμερ και οι Ερμπορέ.

Οι πολεμοχαρείς Μούρσι περνούν μεταλλικά ή ξύλινα αντικείμενα από τις μύτες τους, ενώ οι γυναίκες της φυλής αυτής παραμορφώνουν τα χείλη τους με μεγάλους δίσκους από πηλό. Την ίδια συνήθεια έχουν οι Σούρμα και οι Κιτσέπο του Σουδάν και οι Σάρα της Δημοκρατίας του Τσαντ, που μέχρι πριν από μερικές δεκαετίες ήταν ανθρωποφάγοι.


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ
& ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΑΒΕΤΕ ΥΠΟΨΗ
...

• ... οι δυσκολίες επικεντρώνονται στις μεγάλες διαδρομές στους χωματόδρομους του Νότου. Οι μετακινήσεις γίνονται με τζιπ που παίρνουν τέσσερις επιβάτες και οδηγό
• ... τα αξιοθέατα δεν απαιτούν ιδιαίτερη πεζοπορία
• ... διαδρομές σε ωραία Αφρικάνικα τοπία
• ... θεαματικές πόλεις με πολλά μνημεία
• ... τα ξενοδοχεία είναι μέτρια: στον Βορρά είναι απλά και οι ανέσεις περιορίζονται μόνο στο ζεστό νερό και στα καθαρά σεντόνια. Μία διανυκτέρευση τουλάχιστον γίνεται σε κατασκήνωση
• ... στο Βορρά το ενδιαφέρον επικεντρώνεται σε Μεσαιωνικά και Χριστιανικά μνημεία, ενώ στο Νότο στις πρωτόγονες φυλές
• ... παλιές πόλεις και πάρα πολύ φολκλόρ
• ... συνιστάται εμβολιασμός για τον κίτρινο πυρετό και χημειοπροφύλαξη για την ελονοσία (ανθελονοσιακά φάρμακα) (ειδικά στην κοιλάδα του Όμο). Αν ακολουθείτε κάποια φαρμακευτική αγωγή, θα πρέπει να έχετε μαζί σας, την απαραίτητη ποσότητα των φαρμάκων
• ... συνιστάται χρήση ενδυμάτων με μακριά μανίκια, μακριά παντελόνια, καπέλο. Χρήση εντομο-απωθητικών σπρέϊ στα γυμνά μέρη του σώματος. Χρήση κουνουπιέρας & χρήση εντομοκτόνων για το χώρο διαμονής
• ... προτείνουμε να πάρετε μαζί σας φακό, φιλμ, cards & μπαταρίες για την φωτογραφική μηχανή ή την βιντεοκάμερα
• ... σε περίπτωση που υπάρχει διατροφική ή ιατρική ιδιαιτερότητα, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσετε με το γραφείο μας για ενημέρωση και διευκρινίσεις.

Για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση και λεπτομερή ενημέρωση, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το γραφείο μας στο τηλ. 210 8228950 (κα. Σκεύη Νικολάκη)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « ΠΕΡΣΙΑ ΠΕΡΟΥ, ΑΝΔΕΙΣ ΚΑΙ ΖΟΥΓΚΛΕΣ ΑΜΑΖΟΝΙΑΣ »
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prev Next
7η Επιστημονική Ημερίδα Σύγχρονα Παιδιατρικά Θέματα

7η Επιστημονική Ημερίδα Σύγχρονα Παιδιατ…

Κατεβάστε το πρόγραμμα της 7ης Επιστημονικής Ημερίδας "Σύγχρονα Παιδιατρικά Θέματα" , Σάββατο 31 Μαρτίου 2018, Αίγλη.

EAP 2017 Congress and MasterCourse

EAP 2017 Congress and MasterCourse

Η FirstEvent σας προσκαλεί στο EAP CONGRESS 2017, το οποίο θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 12 και 15 Οκτωβρίου 2017 στην Ljubliana της Σλοβενίας.

17ο Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο Γενετικής

17ο Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο Γενετικής

Υπό την αιγίδα της Ιατρικής Σχολής Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

The 3rd International Neonatology Association Conference

The 3rd International Neonatology Associ…

Η FirstEvent σας προσκαλεί στο The 3rd International Neonatology Association Conference που θα λάβει χώρα μεταξύ 7 και 9 Ιουλίου 2017 στο Lyon της Γαλλίας.

12η Επιστημονική Συνάντηση Ελληνικής Ακαδημίας Παιδιατρικής

12η Επιστημονική Συνάντηση Ελληνικής Ακα…

Η FirstEvent σας προσκαλεί στην ετήσια Επιστημονική Συνάντηση της Ελληνικής Ακαδημίας Παιδιατρικής, 22-24/09/2017 στο Ξενοδοχείο Domotel Xenia Volos στο Βόλο.

12η Συνάντηση Ελληνικής Εταιρείας για την Κοιλιοκάκη

12η Συνάντηση Ελληνικής Εταιρείας για τη…

Αναμένονται ακριβείς ημερομηνίες

Επιστημονική Συνάντηση Ελληνικής Ακαδημίας Παιδιατρικής

Επιστημονική Συνάντηση Ελληνικής Ακαδημί…

Η FirstEvent σας προσκαλεί στην ετήσια Επιστημονική Συνάντηση της Ελληνικής Ακαδημίας Παιδιατρικής, η οποία θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο του 2017 στο Ξενοδοχείο Filoxenia της Καλαμάτας.

6η Επιστημονική Ημερίδα Ιασώ Παίδων

6η Επιστημονική Ημερίδα Ιασώ Παίδων

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα της 6ης Επιστημονικής ημερίδας "ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ", η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, στις 29 Απριλίου 2017.

2017 Meeting of the European Society for Immunodeficiencies

2017 Meeting of the European Society for…

Σας προσκαλούμε στο 2017 Meeting of the European Society for Immunodeficiencies, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Εδιμβούργο της Σκοτίας μεταξύ 11 και 14 Σεπτεμβρίου 2017.

21st International Conference on Prenatal Diagnosis and Therapy

21st International Conference on Prenata…

Το 21ο συνέδριο του ISPD θα φέρει σε επαφή τεχνικούς προγεννητικής και γενετιστές από όλο τον κόσμο, στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια, μεταξύ 9 και 12 Ιουλίου 2017.

13th World Congress of Perinatal Medicine

13th World Congress of Perinatal Medicin…

Είναι τιμή και χαρά να σας καλωσορίσουμε στο 13ο Παγκόσμιο Συνέδριο Περιγεννητικής Ιατρικής (13th World Congress of Perinatal Medicine), η οποία θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 26 και 29 Οκτωβρίου, 2017 στο...

ESPGHAN 50th Annual Meeting

ESPGHAN 50th Annual Meeting

Λάβετε μέρος στην 50η ετήσια συνάντηση του European Society for Paedriatic Gastronentology, Hepatology and Nutrition (ESPGHAN), που θα πραγματοποιηθεί στην Πράγα της Τσεχίας μεταξύ 10 και 13 Μαϊου 2017.

10th International Meeting of Pediatric Endocrinology

10th International Meeting of Pediatric …

Με μεγάλη χαρά σας προσκαλούμε στο 10ο Διεθνές Συνέδριο Παιδιατρικής Ενδοκρινολογίας (10th International Meeting of Pediatric Endocrinology), το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Ουάσιγκτον 14-17 Σεπτεμβρίου 2017.

10th World Congress of the World Society for Pediatric Infectious Diseases

10th World Congress of the World Society…

Λάβετε μέρος στο 10ο Παγκόσμιο Συνέδριο Παιδιατρικών και Λοιμωδών Νοσημάτων (10th World Congress of the World Society for Pediatric Infectious Diseases), μαζί με πανω από 1,500 εξειδικευμένους παιδίατρους από όλο...

27th European Congress of Clinical Microbiology and Infectious Diseases

27th European Congress of Clinical Micro…

Σας προσκαλούμε στο 27ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Κλινικής Μικροβιολογίας και Λοιμωδών Νοσημάτων, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στη Βιέννη, Αυστρία, από τις 22 έως 25 Απριλίου 2017.

26th EADV Congress

26th EADV Congress

Το 26ο συνέδριο του European Academy of Dermatology and Venereology (EADV), θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 13 και 17 Σεπτεμβρίου 2017, στη Γενεύη της Ελβετίας.

30th ESICM Annual Congress

30th ESICM Annual Congress

Το European Society of Intensive Care Medicine (ESICM) αποτελεί μια ένωση μεμονωμένων ατόμων που ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 1982 στην Γενεύη της Ελβετίας και είναι μια διεθνής, μη-κερδοσκοπική οργάνωση.

28th Annual Meeting of the European Society of Paediatric and Neonatal Intensive Care

28th Annual Meeting of the European Soci…

Η 28η ετήσια συνάντηση του European Society of Paediatric and Neonatal Intensive Care (ESPNIC 2017), αποτελεί ένα φόρουμ με επιροή και αφορά συναδέλφους από όλο τον κόσμο.

8th Europediatrics Congress in Bucharest

8th Europediatrics Congress in Bucharest

Με μεγάλη χαρά σας προσκαλούμε στο 8ο Europaediatrics Congress, την κορυφαία εκδήλωση του European Paediatric Association και του Union of National European Paediatric Societies and Associations (EPA-UNEPSA).

11η Ετήσια Επιστημονική Συνάντηση της Ελληνικής Ακαδημίας Παιδιατρικής

11η Ετήσια Επιστημονική Συνάντηση της Ελ…

H 11η Ετήσια Επιστημονική Συνάντηση της Ελληνικής Ακαδημίας Παιδιατρικής θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου εως και την Κυριακή 02 Οκτωβρίου 2016 στο ξενοδοχείο «Valis Resort», στην πόλη του...

16ο Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο Γενετικής

16ο Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο Γενετικής

Αμφιθέατρο Χωρεμείου Ερευνητικού Εργαστηρίου Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία».

9th World Congress of Perinatal Medicine

9th World Congress of Perinatal Medicine

The 9th World Congress of Perinatal Medicine in Developing Countries, 4-7/5/2016, Asuncion, Paraguay

IPEG's 25th Annual Congress for Endosurgery in Children

IPEG's 25th Annual Congress for Endosurg…

IPEG's 25th Annual Congress for Endosurgery in Children, 24-28/5/2016, Fukuoka, Japan International Pediatric Endoscopy Group 25th Annual Congress

6th Congress of the European Academy of Paediatric Societies

6th Congress of the European Academy of …

6th Congress of the European Academy of Paediatric Societies ( EAPS 2016 ), 21-25/10/2016, Geneva, Switzerland

EASD Annual Meeting | 12-16/09/2016 | Munich

EASD Annual Meeting | 12-16/09/2016 | Mu…

EASD Annual Meeting, 12-16/09/2016, Munich, Germany

55th Annual ESPE Meeting | 10-12/09/2016 | Paris

55th Annual ESPE Meeting | 10-12/09/2016…

55th Annual ESPE Meeting, 10-12/09/2016, Paris , France

28th International Pediatric Congress | 17-22/08/2016 | Vancouver

28th International Pediatric Congress | …

Το 28ο Παγκόσμιο παιδιατρικό Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί εφέτος τον Αύγουστο στο Βανκούβερ του Καναδά. Η Firstevent LTD εχει φροντίσει να εξασφαλίσει δωμάτια για όσους παιδίατρους θελήσουν να το παρακολουθήσουν.

European Congress of Perinatal Medicine (ECPM) | 15-18/06/2016 | Maastricht

European Congress of Perinatal Medicine …

European Congress of Perinatal Medicine (ECPM), 15-18/06/2016 , Maastricht, the Netherlands

European Academy of Allergy and Clinical Immunology | 11-15/06/2016 | Vienna - Austria

European Academy of Allergy and Clinical…

European Academy of Allergy and Clinical Immunology ( EACCI 2016 ) , 35th Annual Congress 2016, 11-15/06/2016, Vienna, Austria.

34th Annual Meeting (ESPID 2016) | 10-14/05/2016 | Brighton-UK

34th Annual Meeting (ESPID 2016) | 10-14…

34th Annual Meeting (ESPID 2016) , 10-14/05/2016 , Brighton, United Kingdom.